Häng med till Vinterträdgården

vinterträdgården - växter vinterträdgården - blad mot rosa vägg
Vad passar inte bättre en grådaskig höstdag än att kika in i en liten djungel av växter? Jag lovade ju att visa lite mer när jag berättade om vår spontantripp till huvudstaden.

vinterträdgården - orkidéer vinterträdgården - orkidéerVinterträdgården, en favoritplats i Helsingfors för min del. Där blir man lugn och glad och vill fota allt man ser. Har du tips på andra trädgårdar som den så sej gärna till, ingen skillnad var de finns i världen! Man kan aldrig veta om för många kan jag känna.

vinterträdgården - kaktusarvinterträdgården - blommande kaktusSå vad gör man i vinterträdgården? Vi gick bara omkring och tittade (eller killen sprang ut i regnet för att ta en pokemon i närheten, så jag njöt i lugn och ro). En del hade med picknick/bubbel och jag blev lite avundsjuk att den tanken inte slagit mej. Några andra såg ut att fira möhippa och hade också dukat upp lite gott att äta. En tredje lagade läxor under orkidéerna, vilket måste göra läxläsningen 100 gånger mysigare. En fjärde kom dit i bröllopsklänning och blev fotad, något man verkar stöta på rätt ofta där eftersom jag varit med om det 2 av 2 gånger.

vinterträdgården - hav av kaktusar vinterträdgården - julia
vinterträdgården - kaktusar
Hur ser vinterträdgården ut? Halva huset består av kaktusar. Andra halvan av andra växter och det är väl ungefär allt man behöver veta. Det finns lite stolar, bord och bänkar överallt där man kan slå sej ner eller duka upp sin picknick. Stället är inte särskilt stort, något som ändå gör det mest mysigt.

vinterträdgården - killen
vinterträdgården - rosorUtanför finns en rosenträdgård. Skulle säkert också varit fint att kolla in den men pga av regn så blev det inte av för vår del.

vinterträdgården - succulent
vinterträdgården - kaktusar

Läs mer:

Spontantripp till huvudstaden – vinterträdgården och arabiamuseum
Vinterträdgården 2016 – del 1
Vinterträdgården 2016 – del 2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Wilda
  7 oktober, 2017 at 13:06

  Åh dit vill jag ta mig någon gång. Drömmer fortfarande om att resa till Helsingfors en dag och nu blev det ännu mer påtagligt. Så vackert fångat!

  • Reply
   Julia
   7 oktober, 2017 at 22:00

   Vad kul, hoppas du kommer dej till Helsingfors en dag! Om man är där på en lite längre visit passar det bra med ett besök i vinterträdgården, eftersom man måste åka spårvagn en liten bit utanför stan 🙂

Leave a Reply

elva + 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.