DIY: två, små kaninväskor

kaninväskor

Julen närmar sej, inte sant? Den är nog alldeles snart bakom knuten så jag har börjat fixa ihop en del klappar för att slippa julstressen. Sedan är det också dags för månadens monthly makers tema: leksaker. Det var nog just det temat som fick mej att satsa på just dessa julklappar först.

Så vad har jag gjort – jo två, små kaninväskor. Tänker mej att de fungerar bra både att förvara saker i och att leka lite med. ”Leksaker” tycker jag var ett av de lättaste teman hittills, många verkar ha tyckt tvärtom, men jag antar att mycket handlar om vilka ideér som råkar dyka upp.

kaninväskor

Hur gick jag tillväga då? Jo, först letade jag inspiration på internetet och när jag hade en sisådär modell att utgå från var det dags att klippa ut mönster i bakplåtspapper. Därefter skulle det väljas tyg – till utsidan fick det bli ett vitt, stadigt tyg & till insidan lite tunnare, mönstrade tyger i glada färger. Tanken var först att sy fast en dragkedja också men det slutade med att öronen fick fungera som stängningsmekanism endast. Här kommer väl ändå mest förvaras rosa hårsnoddar, stenar och en och annan prinsess pryl, så det borde fungera fint.

kaninväskor

 

kaninväskor

Till det här projektet fick jag alltså gräva fram symaskinen och det var år och dagar sedan jag har sytt  något senast. Jag förstår inte varför, för nu insåg jag hur kul det är igen.

(Synd bara att det här inte var rätt sysselsättning för seriekvällar, skulle så gärna vilja ha något att pyssla med samtidigt som jag kollar tv men att ta fram symaskinen var inte bästa tänkbara ehh.. får helt enkelt fortsätta leta serie-hobby. Tips någon?)

kaninväskor

 

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Elsa
  31 oktober, 2016 at 01:05

  Hur söta är de inte? Dör litegrann. De kommer bli perfekt som julklapp!

 • Reply
  Anna María
  31 oktober, 2016 at 10:41

  Så himla fina! <3 Jag vill också hitta något jag kan sitta och greja med när jag kollar serier. Sticka fungerar ganska bra, men ska jag vara helt ärlig så tappar jag lite fokus från serien. Fast säg inte det till min kille. Jag har övertygat honom om att jag visst följer med lika bra då 😛

 • Reply
  Louie
  31 oktober, 2016 at 14:44

  Så fina!

 • Reply
  Julia
  31 oktober, 2016 at 18:47

  Åååh! Helt underbara. Kul att kombinera funktion och leksak i samma! Hade älskat det här när jag var liten!

 • Reply
  Malin Gebre-Medhin
  31 oktober, 2016 at 19:13

  Så fina! Nu blev jag jättesugen på att göra kaninpåsar som leksaksförvaring!

 • Reply
  Julia Glasberg
  31 oktober, 2016 at 21:23

  Tack så glad jag blir! Ja hoppas de uppskattas, för de tog lite tid att sy ihop 😀

 • Reply
  Mikaela
  31 oktober, 2016 at 22:39

  Gud så gulliga! Jag vill typ ha en till mig själv!

 • Reply
  Julia Glasberg
  1 november, 2016 at 10:27

  Tusen tack! Ja visst behöver man något att greja med och sticka är ju typ den perfekta sysslan, jag är så avundsjuk på alla som kan och tycker om det för själv tycker jag sticka går för långsamt och har inte tålamod alls 😀 (ja förstår dej, jag försöker övertyga min kille att jag följer med fast jag somnat och det går ju sisådär x) )

 • Reply
  Julia Glasberg
  1 november, 2016 at 10:28

  tack ska du ha 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  1 november, 2016 at 10:29

  Nejmen tack ska du ha, vad kul att höra!

 • Reply
  Julia Glasberg
  1 november, 2016 at 10:32

  Tackar! Jamen gör det, jag har sett bilder på liknande kaninväskor men utan axelrem och där man knöt ihop öronen så att påsen hölls ihop, kan ju också vara en ide 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  1 november, 2016 at 10:34

  Tihii, vem har sagt att man inte får gå omkring med en kaninväska ännu ;D jag tror man får

 • Reply
  Grahnslöjd
  1 november, 2016 at 22:39

  Men åh vad söta, världens bästa julklapp!!!:)

 • Reply
  Karin Brismo
  2 november, 2016 at 08:42

  Kan in te få nog av kaniner & harar! Kanonfina väskor! Innovativa & roliga! Mer sånt!

 • Reply
  Julia Glasberg
  2 november, 2016 at 13:59

  tack ska du ha! :)))

 • Reply
  Julia Glasberg
  2 november, 2016 at 14:01

  Vad kul, det är faktist riktigt söta djur. Tack ska du ha! 🙂

 • Reply
  Wilda
  9 november, 2016 at 15:25

  Helt underbara väskor! Jag vill också göra såna till jul, men blir nog lite för pilligt utan symaskin. Hm. Så himla fina i alla fall! Det blir en lycklig liten person på julafton!

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  10 november, 2016 at 19:19

  Alltså dör på hur söta dina väskor är!!!

 • Reply
  Julia Glasberg
  11 november, 2016 at 10:42

  Tack så mycket! Ja det kanske kan blir lite klurigt utan symaskin, inte omöjligt men det skulle säkert ta sin tid 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  11 november, 2016 at 10:43

  Nejmen tack ska du ha! 😀

 • Reply
  aliciasivert
  15 november, 2016 at 12:15

  Jag får sån himla spritt i benen av de här väskorna. De är så jäkla söta med sina hängande öron och lite påkomna ansiktsuttryck. Älskar dem och vill ha en precis likadan väska, kanske får bli ett projekt till påsk. Tycker du kombinerat tygerna så fint också 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  18 november, 2016 at 21:35

  Tackar, vad kul att höra! Javisst, det skulle vara ett bra projekt till påsk, tanken har slagit mej också – får lov att fixa fler tills dess 😀

Leave a Reply

20 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.