Recept: Müslistänger med pumpafrön

Müslistänger med pumpafrönJag har länge velat göra ett gott och nyttigt mellanmål. Jag älskar att fika och ha långa ha långa kaffepauser, men man kan ju inte mumsa på praliner precis varje dag. Hos ”fixa själv” stötte jag på müslibars med jordnötssmör, något som lät nyttigt, gott och ett måste testa på – här är resultatet, även om ingredienserna är lite annorlunda.

Müslistänger med pumpafrön
Müslistängerna blev farligt goda. Lite smuliga förstås, 5% ligger på bordet när man är klar men det måste man väl räkna med när de består av så mycket frön. Något som gör det mindre smuligt och snyggt är att vira lite bakplåtspapper omkring.

Müslistänger med pumpafrön
Müslistänger med pumpafrön

Müslistänger med pumpafrön

Du behöver: 5 dl havregryn, 3/4 dl pumpakärnor, 1/4 dl linfrön, 2 dl solrosfrön, 1/2 dl kokosflingor, 1 1/2 dl jordnötssmör, 2 msk kokosolja, 1/2 dl lönnsirap, 25 dadlar.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn och alla frön på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca. 15 min, rör om nu som då. Ställ in kokosflingorna de sista fem minuterna. Smält samman jordnötssmör, kokosolja och lönnsirap på svag värme. Finhacka dadlarna i bitar. Blanda alla ingredienser väl i en stor bunke. Täck en form, ca 20×20 cm med bakplåtspapper, fyll den med müslismeten och platta till ordentligt så att stängerna sedan håller ihop. Ställ formen i frysen en halv timme, skiva sedan upp müslistängerna med av vass kniv. Klart!

Müslistänger med pumpafrön

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    2 × tre =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.