Ravintolapäivä 2016

I helgen var det restaurangdag! Jag och en kompis begav oss ut på stan i varmaste hettan och trängsel med resten av Helsingfors. Vi ville pröva på all mat som fanns till salu denna restaurangdag och det blev ett första stop på kakcafé och där tog jag en lakrits & blåbärskaka, en oväntad men utsökt kombo. Därefter blev picknick i gräset med vegetariska vårrullar och en illgrön isglass till efterrätt nummer två. Det var en riktigt smarrig restaurangdag sammanfattningsvis.

 

Mätta i magen och trötta på trängseln tog vi sikte mot Stockmanns tak. Vi gick in i det stora köpcentret och tog hissen upp till 8:e våningen. Efter lite virrvarr hittade vi utgången…

…till denna utsikt! Dagen till ära hade Stockmann nämligen öppnat sin takvåning för allmänheten och de 1000 första skulle få lemonad och blommor.

Vi traskade runt på taket, konstaterade gång på gång att här var det allt bra att vara och så slog vi oss ned en stund och njöt av utsikten. Det var sådant underbart väder också, strålande sol.

Som tur var vi två av de tusen första för vi fick både lemonad och blommor! Även om det hade varit fin utsikt uppe på taket var den här utsikten nästan ännu bättre. Massvis med blommor och man fick själv välja vilken man ville ha – det här var helt klart dagens höjdpunkt!

Efter en stund var vi redo att gå ner igen – där kikade vi på blommorna gång på gång och log, njöt av vädret och tog vara på den sista tiden i samma stad.

 

Här kan du kika in samma evenemang ett år tidigare, i en annan stad: ÅBO OCH RAVINTOLAPÄIVÄ

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    två × fem =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.