Om en julpyssel kurs för barn + muffinsänglar

julpyssel kurs - muffinsängel
Under hösten tänkte syrran och jag dra en pysselkurs för barn, tyvärr fanns det inte tillräckligt stort intresse i vår lilla hemby så det blev inte av. Desto gladare blev vi i början på december när vi fick äran att ordna julpyssel kurs istället!

Vi hade fritt fram att bestämma vad som skulle skapas, det skulle gå på ca. 1,5h och vi skulle räkna med 30 barn under 10 år. Det var en lite utmanande grupp att planera för i och med att det kan vara stor skillnad på vad man gillar och klarar av i olika åldrar. Det slutade i alla fall med att vi hade tre pyssel: ”julkort med hemliga meddelanden”, ”snögubbe burk” och ”muffins änglar”. Allt pyssel var ganska långt förberett så att barnen endast skulle behöva göra det roliga: plocka ihop alla bitar och dekorera! Eftersom vi hade klippt ut alla delar färdigt tänkte vi att det lämpar sej för flera åldrar, man skapar helt enkelt i den mån man kan och vill. Är man supersnabb kan man få göra fler.

julpyssel kurs - muffinsängel
Nu kom det inte i närheten av 30 barn, tyvärr. Men vi har i alla fall fått ha vår pysselkurs debut och det känns kul! Superkul faktiskt. Det var också väldigt roligt att planera kursen. Allt pysselmaterial kom också väl till användning, snögubbarna fick jag testa på att pyssla med 3-4 åringar och vettni det gick också riktigt bra – söta gubbar blev det! Vi har också prövat skapa snögubbarna och änglarna med vuxna, vilket verkade lika uppskattat. Så även om själva pysselkursen inte blev en stor succé så har allt julpyssel kommit väl till användning. Och vi kan konstatera att det inte bara fungerade för barn kring 10, nej för 3-60 åringar minst.

Behöver du en pysselkurs i byn – hör av dej, vi ställer gärna upp igen!

julpyssel kurs - muffinsängel

Gör din egen muffinsängel:

Du behöver: 2 muffinsformar, järntråd, en träpärla, en liten bit piprensare, glitterpapper, sax, lim

Gör så här: Platta till muffinsformarna, lägg dem ovanpå varann. Vik formarna på mitten och sedan på mitten en gång till. Klipp till en bit järntråd och vik den dubbelt, stick in ändorna mitt genom muffinsformarna. Gör en liten ögla på undersidan så att järntråden hålls på plats. Trä pärlan på järntråden ovanifrån, detta blir huvudet. Gör en gloria av den lilla biten piprensare genom att göra en liten ögla, lämna en liten bit att sticka ner i pärlan. Fäst glorian i hålet på pärlan med lite lim. Klipp till ett par vingar av glitterpapper, limma fast dem på muffinsängelns baksida. Låt torka, klart!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Julia
  21 december, 2017 at 16:31

  Vad roligt att det blev något ut av det ändå! Även om det inte blev 30 barn (kanske lugnast ändå;)) Minns att ”pysseldagen” på lågstadiet i skolan var bland det juligaste och mysigaste jag visste på den tiden! 🙂

  • Reply
   Julia
   26 december, 2017 at 18:53

   Ja verkligen, kan hända att det hade blivit smått kaos med alla trettio 😀 vad kul, låter supermysigt!

 • Reply
  Fredrikapåvinden
  21 december, 2017 at 21:01

  Va fint det låter Julia! Synd förstås att det inte kom så många som ni räknat med men jag tycker verkligen det låter lyckat ändå! Kreativt, lustfyllt och kravlöst!

  • Reply
   Julia
   26 december, 2017 at 18:54

   Ja det blev lyckat ändå 🙂 och väldigt kreativt!

Leave a Reply

13 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.