Nu tar vi båten till Mariiiehamn

Åland åååh åland! Jag hade äran att besöka detta vackra ”land” i en hel lång vecka.
Jag hade också äran att få med mig fint sällskap.
Vi gjorde en massa skoj alla dagar, allt sådant som man bara kan få chansen att pröva med en äkta ålänning som guide. Åh, sicken tur. Vi tittade till exempel in i ett litet fågelhus, spelade minigolf (med en aning förödande konsekvenser, host host) vi spelade volleyboll i otaliga timmar, åt ålandspannkaka, lyssnade till ålänningar… ja allt man kan tänka sig.

Dessutom låg vårt krypin alldeles perfekt till! Man kunde nämligen smygtitta på kändisar som bodde på hotellet mittemot, både när de kom och gick.
Boendet var primitivt men perfekt. Möbler och köksredskap var få, eller rättare sagt inga. Men vilken kreativitet man då får ta till och använda sig av det som finns. Dessutom är budgeten som känt lite tajt när man är ung. Men ve den som… klagar. Vi lagrade upp med billig mat, massor av mat. Jag kan varmt rekommendera pastaria med chevre&rukola, vilken lyx!

Lyxigt turistade hann vi faktiskt också med, både bland finare matställen, gamla ruiner och slott + lite roadtripping till det. Awsomeness.

Titta, vilken idyll.
Och bland allt skoj han vi faktiskt med lite musik också. Någon gång på färden var det väl ändå det som lockade dit oss? Eller.
Hursomhaver, Åland är myys.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    14 + åtta =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.