Monthly makers tyg – citron tygmärken

monthly makers tyg - citron tygmärken
Nu kan man börja lämna in månadens Monthly Makers bidrag som denna gång skall skapas under temat tyg!

Under detta tema spirade idéerna för mej och jag hade snarare problem med att välja vilken idé jag skulle satsa på än att komma på något överhuvudtaget. Det började med tankar om tygkorgar och pompom filtar.. men inget föll i smaken just då. Istället fick jag tag på mormors gamla broderigarn och blev sugen på att testa. Trådarna var prydligt sorterade i färgskala och omsorgsfullt ihopsatta, med reststumpar fästa runtom. Jag är oerhört glad över allt material min farmor och mormor lämnat efter sej som jag nu får använda och glad över allt de hann lära mej, men blir samtidigt lite sorgsen när det inte finns någon gammal dam att fråga råd av just nu. För visst har jag gjort korsstygn i lågstadiet, men där tog mina broderikunskaper slut.

monthly makers tyg - citron tygmärken
Det fick dock inte hindra mej. Jag ville göra en kaktus, så jag satte igång att brodera på frihand. Tja, vad skall man säga, en kaktus blev det men den får numera bo i en låda under sängen. Jag googlade tutorials, ”embroidery for beginners” och lärde mej några grundläggande stygn. Då var det mycket enklare och roligare så jag gjorde en kaktus till.. som i och för sej också hamnade i samma låda under sängen.

Tillsist tog jag modell av några söta tygmärken jag fick syn på och det är dessa vi ser resultatet av här! Små citron märken att sy fast på jeansskjortan eller vårjackan. Jag använde mej (tror jag) av kedjestygn (vilket blev min favorit!) och raka stygn.

monthly makers tyg - citron tygmärken

D.I.Y – CITRON TYGMÄRKEN

Du behöver: Filttyg, broderigarn i gult och vitt, nål

Gör så här: Klipp ut en cirkel, en halv cirkel och en citron form. Dela broderigarnet och trä på nålen, brodera raka stygn med gul tråd längs kanten. Sy raka stygn och kedjestygn som klyftor och glans inuti citronhalvorna. Sluta inte förrän du är nöjd!

monthly makers tyg - citron tygmärken

Att brodera var inte direkt min specialité och det ser kanske vint och snett ut för någon som kan sin sak. Men jag blev super nöjd + har nu hittat bästa grejen att göra samtidigt som man kollar tv-serie. 

 

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat tyg och Wilda är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/2 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Alicia
  21 maj, 2017 at 10:13

  Så söta citroner och jag blir nyfiken på att se kaktusarna också 🙂 Väldigt effektfullt med det enkla kedjestygnet som markerar varje klyfta, och perfekt färgmatchat med jeansjackan! Snart är du hooked på broderi, det är jag säker på 😉

  • Reply
   Julia
   22 maj, 2017 at 10:45

   Kanske jag vågar visa upp kaktusarna också, eller så gör jag nya hehe! Var verkligen kul att brodera och lära sej lite stygn, så kan allt hända att jag snart är beroende ;D

 • Reply
  Mikaela
  21 maj, 2017 at 18:24

  Gud vad fint! Gult mot blått är ju superfint! Kul att du testade på broderi!

  • Reply
   Julia
   22 maj, 2017 at 10:46

   Tack Mikaela! Ja, så kul att pröva på något nytt!

 • Reply
  Johanna
  21 maj, 2017 at 21:38

  men ååååh så fina! Hade verkligen velat ha dessa på min egna jeansjacka. Kan hända att jag härmas! 😉

  • Reply
   Julia
   22 maj, 2017 at 10:47

   Vad kul! Bara att härmas, jag tog inspiration från någon annan så kan inte ta hela äran själv 😀

 • Reply
  Fredrikapåvinden
  22 maj, 2017 at 14:01

  Åhhh de är hur fina som helst! Jag hade lätt velat ha en på min vårjacka!

  • Reply
   Julia
   24 maj, 2017 at 10:03

   Tack ska du ha!! Min sitter fast på en jeansväst nu som jag hoppas använda flitigt 😀

 • Reply
  Grahnslöjd
  23 maj, 2017 at 20:27

  Men vad söta, tycker att du lyckats superbra med att brodera!!:)

  • Reply
   Julia
   24 maj, 2017 at 10:04

   Tack! Vad kul att höra, då kanske jag vågar mej på fler projekt 😀

 • Reply
  Borgmästaren
  24 maj, 2017 at 09:55

  Jättefint! Älskar den solgula färgen och det passar toppen till jeansjackan!

  • Reply
   Julia
   24 maj, 2017 at 10:05

   Tack ska du ha! Ja de piggar upp en aning 🙂

 • Reply
  Wilda
  25 maj, 2017 at 14:37

  De är ju så otroligt fina Julia! Blir så himla glad! Och vad modigt att testa något nytt. Jag tycker att det i sig sätter sin prägel och gör dem mer lekfulla, och jag tycker iofs att det ser väldigt proffsigt gjort men jag kan ju inte heller sånt här haha.

  • Reply
   Julia
   31 maj, 2017 at 11:32

   nejmen tack, vad glad jaag blir! ;D och verkligen kul att testa på något nytt, tror jag kommer göra mera av detta!

 • Reply
  Julia
  30 maj, 2017 at 20:44

  Men åh, vill ha dessa! Hmmm…började genast fundera på vad som finns i min mammas textilgömmor och tror faktiskt allt material finns där! Måste kolla! Verkligen supersöta(syrliga;))
  Btw! Måste erkänna att det var ett tag sedan jag kollade in här efter att du skaffat egen domän och blev så inspirerad nu, både av citroner och avokadoglass, Tack!

  • Reply
   Julia
   31 maj, 2017 at 11:29

   ah, så bra om materialet finns färdigt (mammas textilgömmor = bäst)! Tack tack, och vad kul om du blev inspirerad! 🙂

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  1 juni, 2017 at 22:01

  Vad glad man blir av dina solgula, broderade citroner! Så otroligt fina och de gör sig ju perfekt på jeansjackan.

  • Reply
   Julia
   7 juni, 2017 at 21:56

   Vad kuul! Ja, jag gillar verkligen att ha dem på min jeansjacka 🙂

 • Reply
  Ellen
  5 juni, 2017 at 16:38

  jag älskar dessa! så himla fina. citron är nog mitt favvomärke just nu, känns som en citronemoji liksom alltid passar in 🙂 och att ha en på jackan, helt perfekt!

  • Reply
   Julia
   7 juni, 2017 at 10:16

   Vad kul, tack ska du ha!

Leave a Reply

4 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.