Monthly Makers ”något jag aldrig testat” – designa eget tyg

något jag aldrig testat - tygnågot jag aldrig testat - designa eget tyg
Dags att presentera mitt bidrag under temat ”något jag aldrig testat”, som jag har väntat. Jag väntar ännu med spänning på vad alla andra har prövat på denna månad! Kom ihåg att lämna en länk här i kommentarsfältet för att vara med i sammanställningen, kommentera senast den 28:e juli.

Till en början tyckte jag själv att detta tema kändes lite klurigt… men jag hade ett projekt som legat i tankarna hur länge som helst. Ett projekt som jag aldrig förut testat och som det därför var dags att ta itu med – jag ville designa mitt eget tyg! För att fixa mitt eget tyg började jag med att göra två illustrationer med mönster, sedan skickade jag iväg en beställning på alltihop till Spoonflower.com. Det var lätt som en plätt (när jag väl var nöjd med illustrationerna) och därefter var det bara att vänta tills tyget damp ner i postlådan…

något jag aldrig testat - citron mönster
Mockup by Freepik

Först gjorde jag en illustration med citroner, eftersom jag länge haft tankar om att sy en klänning med sådant mönster. Jag ville såklart att man skulle se citronerna på nära håll men också att det skulle bli lite av ett grafiskt mönster på håll.

något jag aldrig testat - kaktus mönster
Mockup by Freepik

Sedan gjorde jag ett mönster med kaktusar i akvarell. Jag använde mej av en gammal målning som inte kommit till användning förrän nu. Jag scannade in bilden, fri lade varje kaktus och placerade sedan om dem till ett mönster som gick att upprepa. Det här tyget tror jag skall bli en dyna eller två.

PS. Jag kommer posta ett inlägg om hur du ”gör ditt eget mönster i Illustrator” på söndag, så kika in här igen då ifall du vill lära dej mer!

något jag aldrig testat - designa eget tyg
En dag hade tygerna kommit med posten och jag slet snabbt upp paketet – de blev perfekta! Ja, jag gillar i alla fall själv hur de blev. Så roligt att se sitt eget mönster på ett tyg för första gången! Materialet kändes också bra, även om jag inte hunnit sätta saxen i det ännu.

Vad har jag för tankar om Spoonflower.com då? (jag är inte sponsrad på något vis, utan gjorde beställning på eget initiativ) De har en enkel hemsida där man kan ladda upp sitt mönster och göra beställningar, tyget landade snabbt i brevlådan, det var god service men rätt dyra produkter. Så sammanfattningsvis, visst rekommenderar jag att man prövar att beställa sitt eget tyg om man vill men själv kommer det nog ta ett bra tag innan jag unnar mej att köpa egen designat tyg igen, pga priset.

Det var det, jag hade aldrig testat att göra mitt eget tyg men nu har jag det!

något jag aldrig testat - designa eget tyg
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat ”något jag aldrig testat” och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 28:e juli för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

86 Comments

Leave a Reply

två × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.