Monthly Makers kontrast – klocka av kork

Då var det dags att visa upp månadens bidrag på temat kontrast. Skall bli så spännande att se vad alla andra har skapat småningom! För kom ihåg att det ännu finns tid att fixa ihop något, mer om det längst ner i inlägget.

Gällande månadens tema kontrast hade jag en tydlig idé från start. Jag ville göra en kaffekopp som jag spanat in på Pinterest, den hade ett roligt citat och fick mej att känna habegär. Så jag skaffade mugg, porslinspenna och satte igång.. synd bara att resultatet blev ”usch” och koppen ligger nu gömd och glömd i väntan på bättre tider.

Jag fick tänka om. Som tur har jag börjat skriva en liten lista över saker vi behöver / saker som kunde vara roligt att pyssla ihop när det finns tid och lust. Så jag kikade igenom listan och hittade ett annat projekt – en ny klocka. Den förra vi hade hängdes ända bort i köket fick vi plocka ner eftersom min pojkvän inte kunde sova av allt tickande (..och ja, just den klockan tickade något förfärligt).

 

När jag nu hade ett nytt projekt på gång gick jag och spanade efter billiga klockor på loppis att ta visarna från. 1€ fattigare kom jag sedan hem med en beige klocka med bruna siffror och började snabbt skruva den i bitar. Den nya stommen hade jag färdigt hemma, nämligen ett grytunderlägg av kork. Sådana underlägg hade jag en hel drös av, har av någon anledning någon gång bunkrat upp med dem från Ikea.

Hur har jag tolkat månadens tema då? Jo tänker att det uppstår en väldigt tydlig kontrast mellan vitt och kork helt enkelt. Nedan hittar du steg-för-steg beskrivning på hur du gör din egen klocka. Det är lätt som en plätt!

 

Gör så här:

1. Det här behöver du: korkunderlägg, målarfärg, pensel, visare, tejp och en kniv.
2. Börja med att tejpa där du inte vill ha någon färg. I mitt fall ville jag ha halva vit och halva i kork, så jag satt tejp tvärs över mitten och målade den ena halvan. Dra sedan bort tejpen när färgen torkat.
3. Borra eller skär ut ett litet hål i mitten. Märk ut var klockmekanismen skall sitta och gröp ur underlägget just där. (hur mycket du behöver gröpa ur beror nog på hurdana visare du fått tag på, kan tänka mej att det finns alternativ med mer eller mindre rum)
4. Skruva fast klockmekanismen, sätt i ett batteri och så var det klart!

 

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat kontrast och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/1 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatrice , ElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuth , Stina  och Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Alicia
  21 januari, 2017 at 10:26

  Snyggt! Verkligen en fin kontrast mellan den ruffa korken och det kritvita. Blir nyfiken på vad du ska göra med det randiga och det trekantsmönstrade underlägget också!

 • Reply
  Christina
  21 januari, 2017 at 11:31

  Vad häftigt! Å roligt med en österbottnisk värd i Monthly Makers i år. 😉

 • Reply
  Ruth
  21 januari, 2017 at 14:05

  Åh, det är så himla himla snyggt, Julia!!! Älskar dessutom din grafik och steg-för-steg. <3

 • Reply
  Mikaela
  21 januari, 2017 at 21:27

  Riktigt snyggt! Vill ha en liknande i köket hemma hos mig 😀 Har faktiskt ett gäng sådana runda korkskivor jag inte vetat vad jag ska göra av med, men det kanske blir en klocka för mig med!

 • Reply
  Wilda
  22 januari, 2017 at 11:59

  Åh så proffsigt och enkelt gjort! Pedagogiskt upplägg också! Blir väldigt imponerad och sugen på att göra en sån själv. Tack för inspiration! Gillar verkligen kontrasten med det vita på kork.

 • Reply
  Julia Glasberg
  22 januari, 2017 at 15:59

  Tack! De andra underläggen kanske kommer hänga bredvid klockan, men jag har inte riktigt bestämt mej ännu och har inte riktigt hittat rätt plats att hänga upp allt på – så vi får se! 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  22 januari, 2017 at 16:03

  och vad roligt att fler finlandsvenskar deltar! 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  22 januari, 2017 at 16:05

  tack! vad kul att du gillar grafiken och upplägget, hade nämligen svårt att bestämma mej hur jag skulle utforma det hela 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  22 januari, 2017 at 16:08

  ja kanske det! jag har ännu ett gäng korkskivor som jag kunde göra något av, hör av dej om du får nys om ännu fler saker man kunde fixa utav dem 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  22 januari, 2017 at 16:10

  tack ska du ha! kul att du gillade upplägget och blev inspirerad, alltid kul att höra 🙂

 • Reply
  Jessica
  23 januari, 2017 at 11:10

  Alltså vilket proffs du är! Hela det här inlägget är så jäkla grymt bara! Heja!!!

 • Reply
  Stina | Stinas tillvaro
  23 januari, 2017 at 20:18

  Så himla tjusig och vad fiffigt att ta urverk från en gammal klocka! Återbruk <3

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 januari, 2017 at 22:37

  Oj nämen tack ska du ha! Vad glad jag blir 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 januari, 2017 at 22:39

  Ja det funkar fint att göra så! Finns massor av klockor på loppis (som inte alltid är så fina) med fullt fungerande visare – återbruk <3

 • Reply
  Julia
  23 januari, 2017 at 23:18

  Åh älskar sånt här! När det är snyggt, stilrent och samtidigt så himla enkelt! Hamnar på min lista för framtida projekt nu! 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  24 januari, 2017 at 09:23

  Vad kul! 🙂

 • Reply
  Anna María
  30 januari, 2017 at 17:46

  Så himla fint projekt! Smart, roligt och snyggt!

 • Reply
  Louie
  31 januari, 2017 at 12:01

  Riktigt snyggt!!

 • Reply
  Ida
  31 januari, 2017 at 20:24

  Vilken kul idé och supersnyggt resultat!

 • Reply
  Julia Glasberg
  2 februari, 2017 at 09:14

  Tack ska du ha!!

 • Reply
  Julia Glasberg
  2 februari, 2017 at 09:15

  tacktack!

 • Reply
  Julia Glasberg
  2 februari, 2017 at 09:15

  och rätt enkelt också 🙂 tack!

Leave a Reply

tretton − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.