Monthly makers geometri : kaktus mönster


Nu kan man börja lämna in månadens Monthly Makers bidrag som denna gång skall skapas under temat geometri! Själv hade jag aningen svårt att bestämma mej för vad jag egentligen skulle skapa, men till slut bestämde jag mej ändå för att svänga ihop en liten illustration. Bilden kan man sedan skriva ut till ett vykort och skicka iväg med snigelpost eller använda som inbjudningskort till en taco kväll. Den går också att printa ut på lite tunnare papper och använda till att paketera in en liten gåva – allt är möjligt!

Mars visade sej vara en rätt stressig månad och jag hann inte sätta mej ner och illustrera i timtal som jag velat. Jag hade så gärna prövat en ny teknik eller använt nya verktyg, men det slutade med att jag byggde ihop ett litet mönster på samma, trygga sätt som jag alltid gör. Att illustrera på egen hand var däremot behövligt och nu vill jag bara göra mer! Hoppas jag har tid i veckan att fixa fler mönster.

Hur har jag tänkt med geometrin då? Jag var så sugen på att illustrera en kaktus, så då blev det så. Sedan fyllde jag på med massor av trianglar för att få in geometriska former. När det kommer till att fixa mönster gäller det att räkna ut var man placerar sina motiv för att det skall gå att upprepa. Själv utgår jag alltid från en fyrkant som är 1000×1000 px bred och fyller sedan på med illustrationer. Viktigt är att motiv som placeras i hörn och kanter är lika långt ifrån varandra som storleken på ritytan. Äh, det är nog omöjligt att förklara med ord men det finns massor av tutorials att utgå från om du vill testa själv → t.ex kan du kolla in denna video. Nog om kaktus illustrationen, nu vill jag se vad alla andra har skapat! 

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat geometri och Fredrika är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/2 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!
Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Emilia Westerström
  21 mars, 2017 at 11:58

  Så fint!! Älskar färgvalet (och tacotipset)!!

 • Reply
  Beatrice
  21 mars, 2017 at 12:41

  Vilket bra mönster!! Älskar också att du lagt blad från en lika färgglad Kroton framför <3 Vill banne mig bjuda in till tacokväll nu!

 • Reply
  Alicia
  21 mars, 2017 at 12:56

  Åh vad fint mönster! Hade blivit hemskt glad för en sån inbjudan. Gillar att det liksom finns en geometrisk form i de två kaktusarna också i och med sluttningen från den lägre upp mot toppen av den högre. Proffsigt Julia!

 • Reply
  Fredrikapåvinden
  21 mars, 2017 at 21:46

  Alltså åh vad jag gillar den här illustrationen! Verkligen hur fin som helst!

 • Reply
  Mikaela
  22 mars, 2017 at 10:09

  Wow vad fin! Tänkte att det var en anteckningsbok när jag såg första bilden, vore ju sjukt fint som det med!

 • Reply
  Wilda
  22 mars, 2017 at 17:23

  Åh den är ju superhärlig och så otroligt lekfullt! Jag tycker alltid att du lyckas skapa känslan av lek och liv i dina illustrationer (de jag sett hittills) och det är så proffsigt gjort! Dessutom SÅ fint med gul bakgrund i ett sånt foto.

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 09:37

  åå tack ska du ha! (haha!)

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 09:41

  Tack och vad kul att den väcker taco känslor 😀 Annars är bakgrunden en mockup, så den har jag tyvärr inte gjort själv – älskar dock att du känner igen växten!!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 09:42

  Nejmen tack ska du ha! Så sant, det blir liksom nya former inuti mönstret!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 09:42

  Tack kära du!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 09:43

  Så bra ide och det vore verkligen kul att piffa till egna anteckningsböcker! tack!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 mars, 2017 at 13:17

  Tack Wilda! Vad kul att höra och få feedback, jag har inte tänkt på saken själv men det stämmer nog säkert mycket väl 🙂 och underbart att du gillar det gula också, för jag älskar den färgen!! 😀

 • Reply
  Linnéa
  24 mars, 2017 at 20:40

  Åh vad fina! De känns så himla somriga 😀

 • Reply
  johanna
  27 mars, 2017 at 21:20

  Åh vad jag gillar detta! Att skriva ut och göra eget presentpapper är ju supersmart. Jag skulle iallafall bli jätteglad om jag fick ett paket inslaget i ditt mönster!

 • Reply
  Linnéa Elisabeth
  29 mars, 2017 at 00:01

  Så himla fint! Du har lyckats att få det både lekfullt OCH stilrent på samma gång. Och när det kommer till mönsterteknik så har jag lärt mig ett heeelt annat sätt att skapa mönster på. Man ritar helt enkelt sitt mönster centrerat på ett papper klipper ut det i 4 lika stora fyrkanter och flyttar de så att de hamnar i motsatta hörn och sen kan man fylla på med mer mönster. Det var intressant att se att det finns andra vägar!! Sättet jag kan tillämpar väl sig bättre när man arbetar analogt 😉

 • Reply
  Julia Glasberg
  3 april, 2017 at 21:41

  Tack ska du ha!

 • Reply
  Julia Glasberg
  3 april, 2017 at 21:42

  Vad kul att höra! :)))

 • Reply
  Julia Glasberg
  3 april, 2017 at 21:46

  Nejmen tack! ahaa, det finns visst flera sätt att fixa mönster på. Jag måste pröva på din teknik, kanske skulle bli helt nya mönster då 😀

 • Reply
  Jessica
  4 april, 2017 at 11:13

  Gud vad fint det blev, Julia!!

 • Reply
  Grahnslöjd
  4 april, 2017 at 19:36

  Sååå suuuupersnyggt!!!!!:)

 • Reply
  Julia Glasberg
  5 april, 2017 at 08:37

  Taack ska du ha! (:

 • Reply
  Julia Glasberg
  5 april, 2017 at 08:39

  nejmen tackar!!

Leave a Reply

18 + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.