Monthly Makers Djur: Ballong dynaNu kan du lämna in månadens Monthly Makers bidrag som denna gång skall skapas under temat djur! Själv visste jag direkt vad jag ville svänga ihop under detta tema. Jag har inga egna husdjur för tillfället (annat än dammråttor) så att knåpa ihop något till ett riktigt djur fanns inte på listan. Därför fick jag göra en annan tolkning och bestämde mej för att sy en dyna formad som ett ballongdjur.

Om jag blev nöjd med slutresultatet är en annan femma. Jag stör mej till exempel på att använde vit tråd för att knyta ihop den, en tråd som nu lyser med sin närvaro. Kudden blev nog inte så fin som jag hade tänkt mej heller, men som min pojkvän uttryckte sej ”sådär ser ju ballongdjur ut, vad hade du väntat dej?”. Ingen aning. Men visst börjar jag gilla den mer och mer, än så länge får den trängas i soffan med alla andra kuddar.

Så hur gör man då en egen ballongdyna? Jo, klipp ut en tygstycke på ungefär 157x12cm (det där beror ju på hur stor hund du vill ha förstås). Vik tygstycket på mitten, rätsida mot rätsida och sy en söm längs med kanten. Vik rätsidan utåt, nu borde du ha en lång tub. Knyt och sy ihop tuben i ena änden och fyll sedan på med bomull. Du börjar alltså med nosen och när den är fylld med lagom mycket bommull är det bara att knyta ett snöre runtom igen. Fortsätt på samma vis tills du kommer till svansen. Du kan behöva sy några stygn vid öronen, halsen och benen för att de skall hållas åt rätt håll och sitta tätt ihop.

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/2 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!
Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  johanna
  22 april, 2017 at 08:20

  jag tycker den blev FANTASTISK! och instruktionen skulle passa fint som print att hänga ovanför soffan!

 • Reply
  Christina
  22 april, 2017 at 09:41

  Vad coolt med en ballongdyna! 🙂 kan tänka mig att det skulle gå hem hos barn t.ex. 🙂

 • Reply
  Jessica Andersdotter
  23 april, 2017 at 15:33

  Tycker också att den är helt UNDERBAR!!!! Älskar sånt här!!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 april, 2017 at 19:32

  haha ja de kanske skulle kunna bli en tavla! 😀 tack ska du ha!

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 april, 2017 at 19:34

  den skulle nästan passa bättre som en leksak, får se om jag ger den vidare till någon småtting 😀

 • Reply
  Julia Glasberg
  23 april, 2017 at 19:34

  Va kuul, tack Jessica! 😀

 • Reply
  Anna María
  23 april, 2017 at 22:29

  Så himla fin Julia! Älskar den!

 • Reply
  Fredrikapåvinden
  24 april, 2017 at 09:20

  Åh så himla finurligt! Hade lätt kunnat ha en sån här hemma. Och håller vrekligen med Johanna att illustrationen skulle passa så fint som affisch <3

 • Reply
  Anni
  25 april, 2017 at 13:37

  Vilken toppenrolig och oväntad grej! Fantasifullt till tusen.

 • Reply
  Julia Glasberg
  25 april, 2017 at 21:56

  Nejmen tack, vad kul!

 • Reply
  Julia Glasberg
  25 april, 2017 at 21:57

  Ja kanske den kunde det, får ta och printa upp den 😀 Kul att du gillade hunden!

 • Reply
  Louie
  30 april, 2017 at 10:16

  Men åh jättefin!

 • Reply
  Julia Glasberg
  30 april, 2017 at 16:07

  Vad kul att höra! 🙂

 • Reply
  Julia Glasberg
  30 april, 2017 at 16:07

  Tack Louie!

 • Reply
  Alicia
  4 juni, 2017 at 17:16

  Verkar ha missat att kommentera detta men alltså Julia, detta är ett av mina favoritbidrag någonsin! SÅ fantastiskt fint och roligt, verkligen både humoristiskt och proffsigt på samma gång och jag imponeras ständigt av dina pedagogiska illustrationer. Wow! Skulle vilja prova att sy en sån här åt min svärfar som är väldigt förtjust i Koons ballonghundar.

Leave a Reply

2 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.