Monthly makers böcker – julstjärna av boksidor

monthly makers böcker
Nu kan man börja lämna in månadens Monthly Makers bidrag som denna gång skall skapas under tema böcker! Delta genom att länka ditt bidrag hos Alicia.

monthly makers böcker
Jag kände julinspirationen komma krypandes i början av november och blev sugen på att ta itu med en idé om en julstjärna jag haft. Så fick det bli. Stjärnan skulle egentligen bli mer traditionellt stjärnformad, men när idén grott färdigt hade jag kommit på andra tankar. Det skulle bli en veckad, rund variant med hål längs kanten. Den är rätt stor, maffig och riktigt mysig i köksfönstret!

Den passar bra nu i november, när man vill tjuvstarta julen lite men inte ha tomtar och granar i varenda vrå. All mysbelysning är faktiskt riktigt välkommen just nu.

monthly makers böcker

Gör en julstjärna av boksidor:

Du behöver: 
→ ca. 12 boksidor, tejp, tråd, sax, vass kniv, limpistol, lampstomme, led-lampa, lampfot

Gör så här:
1. Riv ut ca. 12 sidor ur en gammal bok, exempelvis notblad. Hur många sidor du behöver beror såklart på hur stor stjärna du vill ha och hur stora boksidorna är. Placera sidorna på en plan yta: 2 blad på höjden och 6 på bredden. Tejpa ihop sidorna med genomskinlig tejp (lägg bara tejp på ena sidan, den som skall bli baksidan). Om pappret är skört, stärk med tejp i kanterna.

2. Vik ett dragspel av det stora notpappret, se till att vecken är jämna och lika breda.

3. Knyt en tråd runt dragspelet på mitten, dvs där de två boksidorna möts på höjden. Fäst på baksidan av stjärnan.

4. Om du vill kan du nu göra mönster på stjärnan: hål eller kanske en sicksackad kant upptill. Låt då stjärnan vara ihop vikt som ett dragspel och klipp ut samma mönster upp och nedtill, använd sax och/eller en vass kniv. Det fungerar på samma sätt som när man viker ihop ett papper, klipper ut mönster och vecklar ut en snöflinga.

5. När du är klar, vik ut dragspelet så att stjärnan vecklas ut och tejpa ihop kanterna. Sedan är själva stjärnan klar!

6. Du kan hänga upp stjärnan som den är eller fixa en lampa av den. Vill du fixa en lampa, koppla då i en limpistol och limma fast stjärnan i en lampstomme, låt torka. Fäst stommen i en lampfot, kom ihåg att använda en led-lampa som inte blir lika varm som en glödlampa! Men, var alltid försiktig och läs på om rekommendationerna för just din lampa, papper är lättantändligt.

monthly makers böcker

Monthly Makers är utmaningen för dej som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dej att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat böcker och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/11 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  21 november, 2017 at 09:08

  Åhh vad fint gjort – och väldigt tjusigt illustrerad guide!

  • Reply
   Julia
   21 november, 2017 at 19:13

   tack ska du ha, och vad kul att du gillar guiden! 😀

 • Reply
  Jeanette
  22 november, 2017 at 09:23

  Så fin och enkel idee!

  • Reply
   Julia
   22 november, 2017 at 21:29

   tack, jamenvisst!

 • Reply
  Johanna
  22 november, 2017 at 11:07

  så himla fin! riktigt mysig och skapar julkänsla! Din guide är pricken över i!

  • Reply
   Julia
   22 november, 2017 at 21:30

   åå tack, vad kuul att du gillar guiden!!

 • Reply
  Alicia
  25 november, 2017 at 11:27

  Det här är så snyggt och proffsigt så jag vet inte till mig. Blir såååå julinspirerad av det här temat och allt fint bokpynt men din stjärna tar nog priset! Du är grym, Julia!

  • Reply
   Julia
   25 november, 2017 at 11:48

   Men tack! Hur ska jag klara av denna fina, peppiga kommentar 🙂 blir så glad att höra!

Leave a Reply

elva − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.