Möhippa och glittrande kronor

möhippa - glittrande kronorI december var jag på möhippa. Jag är så glad att möhippan blev en överraskning, för ingen av oss visste om bruden misstänkte något. Det var en dunderkul dag men nu är jag glad att den är över, för det var väldans jobbigt att inte avslöja något.

möhippa . brunch
möhippa - brunch
möhippa- brudenVi började dagen med en lång och härlig brunch. Sara, alltså bruden, blev utklädd till Supersnälla Silver Sara. Något som passade bra eftersom hon heter Sara och är rätt så snäll. Det var i alla fall någon slags variant av silver Sara, hon hade silver och paljetter från topp till tå. Alla andra fick en liten silver krona på huvudet och super-snälla-silver-Sara logga att fästa på magen/ryggen.

Efter brunchen drog vi vidare för att ha lite program på stan, bruden fick dela ut lappar med utmaningar på ex. ”starkast i stan”, ”finaste leendet” eller ”blåa skor”… hon fick imponerande nog delat ut alla lappar, till och med ”finaste tomteluvan”, eftersom tomten själv satt i köpcentret vi traskade genom.

Vi hann också bowla, äta ute och lite till. Vi avslutade kvällen med godisbuffé och chill hemma hos mej. Det var en dag fullspäckad med program och den var så rolig och fin. Stressen över möhippan är över, skönt, då var det bara själva bröllopet kvar!

möhippa - glittrande kronor

DIY – glittrande kronor till möhippan:

Du behöver: glitterpapper, papp, tyll, hålspännen, limpistol, tejp och sytråd

Gör såhär: Rita ut en mall av kronan på glitter papper. Klipp ut och tejpa ihop. Klipp ut en cirkel i lite tjockare papp som är lika stor som botten av kronan, fäst cirkeln i botten med limpistol. Klipp ut två större cirklar av tyllen (ca. 3 cm bredare än kronan), lägg tyllcirklarna ovanpå varann och sy fast ett hårspänne på mitten. Limma sedan fast kronan på tyllen, hårspännet skall vara neråt, se till att inget lim kommer på spännet. Låt torka. Klart, redo för möhippa!

möhippa - glittrande kronor

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    2 × 3 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.