Jönköping del 2 – morgonpromenaden

Jag känner att resan till Jönköping lämnade lite på hälft, så här kommer en liten fortsättning. Efter en intensiv första dag i staden fortsatte det alltså med en intensiv andra dag. Den dagen började med hotellfrukost och därefter tog vi sikte mot stadsparken för att ta en morgonpromenad och kika på staden ovanifrån.

Här är Jönköpings stadspark. Det hade varit en kall natt och marken var ännu täckt av frost en så tidigt morgon som denna. Tycker det är något väldigt fint men frusna höstlöv, sådan fin blandning av två årstider.

I mitten av parken fanns en liten labyrint utav buskar, en rolig ide och något jag själv gärna skulle odla på min bakgård i framtiden.

Vad vi egentligen var uten efter denna arla morgonstund var detta, underbar utsikt över hela staden. Sådana söta, små trähus i olika färger överallt, denna stad är typ definitionen på idyll.

Här är självaste jag alldeles på pyltad men vantar, mössa, halsduk, rock och tio lager tröjor pga. ovan med kyla och livrädd för att frysa ihjäl.
När vi betraktat utsikten länge och väl vände vi om för att tillbringa resten av dagen på stan och så, fast ett stop till hann vid med i parken före det – nämligen vid ankdammen. Där var massvis med fåglar som simmade planlöst omkring och njöt av livet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    3 − 1 =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.