Monthly makers inspiration : böcker

Ny månad och nytt Monthly Makers tema! Denna månad är det Alicia som är värd och du kan läsa mer i detta inlägg. Jag tycker månadens tema, vilket är ”böcker”, är lite klurigt. Vad kan jag skapa för mina böcker, till mina böcker eller av mina böcker? När man börjar spåna så finns det massor av svar på den frågan, då gäller det snarare att välja vilken idé man ska satsa på. Nedan hittar du några tankar jag har kring  månadens tema och kolla också in Monthly Makers Pinterest för maxad inspiration!

inspiration böcker

1.  Vägghylla för böcker ▸ the Merrythought

Man kan alltid skapa ett ställe att förvara sina böcker på. Som en bokhylla, ett nattduksbord eller en vägghylla. Jag tycker den som ”The Merrythought” har gjort är riktigt tjusig, den kanske passar bättre för tidningar, men visst har den plats för pocketböcker också. Det viktiga är att du har en fin plats att förvara dina böcker på och är du inte sugen på att snickra en stor bokhylla så är den här hylla i tyg tipset för dej.

2. Bokmärken med tofsar ▸ homeyohmy

Om du vill skapa något för dina böcker är bokmärken ett bra DIY. Man behöver alltid hålla koll på var man slutade och varför inte göra det med snygga bokmärken istället för blekta kvitton (hehh, känner inte igen mej där). När tofsen sedan hänger ur boken blir de tillsammans en snygg inredningsdetalj om man så tycker.

3. Glasunderlägg av pusselbitar ▸ Reaktionista

Varför inte ta sej till loppis och leta efter gamla kartböcker? Kartor gör allting snyggt! Wilda har skapat coola glasunderlägg av sidor ur en kartbok + pussel + dekoupagelim. Återbruk när det är som bäst! Av kartor kan du också göra vimplar, lampor, tavlor, magneter eller julpynt, bara fantasin sätter gränser.

4. Inramade boksidor ▸ Stinas tillvaro

Det finns massor av briljanta diy:s att skapa av boksidor, det behöver inte bara vara kartböcker. Notböcker, flora och fauna böcker, bilderböcker gör sej också bra att pyssla av. Stina ramade in sidor ur en flora i färg och vilka tavlor det blev! Bilderna kunde också vara snygga att fixa vykort av eller som dekoration vid paketinslagning. Vill man inte läsa en bok finns det alltså hundratals sätt att ta tillvara varje sida, så spara och återanvänd.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är  Alicia,  Beatrice ,  Elsa,  Emilia,  Fredrika,  Jessica,  Johanna,  Julia,  Mikaela,  Ruth ,  Stina  och  Wilda. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterest,   webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    ett × fyra =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.