En dejt + picknick tips

picknick dejt
picknick dejt

För en tid sedan firade jag 2 års dag med min kille. Vilken dag vi blev tillsammans är en av livets stora gåtor så vi körde helt enkelt på det datum jag valde fjol när jag ville ha 1 års dejt och gå på bio… den där dejten som vi började med ett restaurangbesök. Vi beställde fin mat varefter personalen glömde bort oss och vi, efter många långa minuter, fick äta gratis. Sammanfattningsvis en lyckad kväll.

I år bestämde vi oss däremot för en picknick och vilken fin liten stund det blev. Trots september fick man lova att sitta i t-tröja för solen gassade på. Ännu till var det otroligt fin utsikt från kullen vi hade satt oss på och inte för att skryta men vi såg solnedgången.

picknick dejt

Nåväl, nu behöver man ju varken fira årsdag eller ha kille för att gå på picknick utan det kan man göra hursomhelst närsomhelst. Här kommer några små tips för den picknick glade:

Picknick tips

Vilken är den bästa picknick säsongen?
Den pågår precis hela tiden! Vår/sommar tar du bara ut en rutig filt och sätter dej på gräsmattan. Likaså kan du göra på hösten bara vädret tillåter, annars utrustar du dej med lite varmare kläder och tar dej till en grillstuga i närheten. Låt aldrig vädret hindra dej – är det regn, rusk eller snö så tar du bara och brer ut picknick filten i hallen!

Picknick tema
Det kan vara roligt att väja ett picknick tema och utefter det planera vad man stoppar i korgen. På en höst-picknick kunde det vara gott att ha med varm kakao och pumpaplättar.  På en födelsedags picknick skall man så klart ha med en prinsesstårta och lemonad medan en dejt picknick måste innehålla hjärtformat strössel, choklad och jordgubbar.

Vad skall man ha med sej?
En korg / frysväska, rödrutig filt, en extra tröja, mer mat än du kan äta och bra sällskap

Vad skall man ha i korgen?
– Paj, sallad, salta kex + ost, chips, popcorn, pizzasnurror eller croissanter
– Dadelbollar, jordgubbar + vitchoklad, hembakade bullar, havrekex, gräddtårta eller lösgodis
– Lemonad, rödvinbärs saft, varm choklad, vatten eller kaffe i termos

Var skall man vara?
På en kulle, strand, park eller klippa. Gräsmattan på bakgården. På en bänk mitt in i stan.

Vad skall man göra?
Först och främst skall man sitta och prata, äta och skratta hejdlöst. Därefter kan man ta fram sällskapsspel, instrument eller ritpapper. Vad man skall göra beror också på tema / sällskap. På en födelsedags picknick måste man såklart sjunga ”jag må hon leva” och slänga konfetti omkring sej medan du på en picknick-dejt bör pussas, mata varandra med vindruvor och delar drömmar.

picknick dejt

Fler picknick inlägg:

Picknick dejt – laxpaj och basilikasallad
Picknick dejt – dadelbollar med morot

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    tolv − fem =

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.